Current Reading List

De când sunt fericitul posesor al unui Kindle am început să citesc destul de mult mai ales pe timpul zborurilor pe care le fac aproape săptăminal către locul de muncă. Mai jos este lista cărtilor pe care le citesc acum sau plănuiesc să le citesc curând.

The Lazy Project Manager – O carte scurta și destul de interesantă despre project management. Versiunea pentru Kindle e gratuită. Daca nu ai un Kindle poți să instalezi Kindle for PC – detalii pe www.kindleromania.ro sau direct pe www.amazon.com.

Switch: How to Change Things When Change Is Hard
- despre Schimbare și despre cum să faci schimbări mai usor. Am făcut multe sublinieri în cartea asta și în curând voi scrie mai multe despre ea. Am scris și un comentariu despre acestă carte pe blogul lui Manafu, aici.

How the Scots Invented the Modern World: The True Story of How Western Europe’s Poorest Nation Created Our World and Everything in It – scoțienii au fost cei care au inventat lumea modernă așa cum o sțim astăzi; au visat la ea de pe la 1600 când la noi abia s-a înfăptuit prima unire. Scoția a fost prima țară din lume în care educația a fost acesibilă nu numai bogaților ci majorității.

I.Asimov: A Memoir – cartea asta are în jur de 1000 de pagini. Asimov a scris aproape 500 de cărți dintre care numai câteva sunt SF. O autobiografie a celui mai prolific scriitor al tuturor timpurilor din care orice poate învăța câte ceva.

Guns, Germs, and Steel: The Fates of Human Societies – Acestă carte caută explicații istorice pentru a răspunde la întrebarea “De ce unele popoare au ajuns la un nivel de dezvoltare mai mare decât alte popoare”. Răspunsul succint este dat de titlu cărții.

Nudge: Improving Decisions About Health, Wealth, and Happiness

The Happiest Toddler on the Block: How to Eliminate Tantrums and Raise a Patient, Respectful and Cooperative One- to Four-Year-Old: Revised Edition – pentru părinți de prichindei.

Dacă ai un Kindle și vrei să cunoști și alți posesori de biblioteca la purtator, înscrie-te pe noua rețea socială a posesorilor de Kindle: http://kindleromania.ning.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>