My life lately (part 1): o saptămână de vacanță în Turcia

Wow… nu-mi vine să cred că a trecut și vara 2011. A fost o vară aproape cum mi-am dorit: 5 săptămini de vacanță, quality time cu baby Alessandra, stat cu burta la soare si nenumărate băi in piscina din curte. Vacanța a început cu o excursie la malul mării Mediterane, în Belek, Turcia (în ultima săptămână din Iunie). Aici am stat o săptămână plină de trezit dimineața la 7, scos bebele la plimbare și mers la malul mării, apă sarată și soare năucitor (strălucitor) după ora 11, mâncare și băutură la discreție (a la all inclusive), excursii per pedes de la o locație la alta in cadrul complexului unde am stat, și multe altele. Complexul unde am ales să ne facem vacanța se numește Ela Quality și a fost OK, singura inconveniență a fost faptul că locul unde eram cazați era cam departe de celelalte locații ale complexului (restaurant, bar, plajă) iar camera a fost cam în soare și a fost foarte cald în interior.

Bineințeles că am băgat bebele la apa în fiecare zi și i-a plăcut chestia asta foarte mult. Mi-a placut și mie atât de mult încât în prima zi cind am mers în mare cu Alessandra, am uitat că în buzunarul shortului de baie am telefonul. Abia când am ieșit mi-am dat seama că mi-am înnecat telefonul și săracul a murit fară să fi avut vreo șansă de salvare după ce a petrecut câteva minute bune în apa sarată a Mediteranei.

Una dintre experiențele interesante în acestă vacanță a fost că acest complex în care am stat (care avea 110.000 mp) avea vreo 7 restaurante a-la-carte, unde plăteai 7 EUR/ persoană și puteai să mănânci cât poftești. Așa că în fiecare seara am fost la câte un restaurant diferit: prima seară la cel cu specific mediteraneean unde s-a mâncat pește, fructe de mare și miel. Apoi la restaurantul mexican, unde am mâncat de la quessadilla la fajitas și alte preparate mexicane. Cea mai spectaculoasă experiență culinară a fost la restaurantul japonez, unde bucatarul ne-a gătit preparatele direct la masă. Am mai încercat restaurantul turcesc și unul cu specific pescăresc.

Alessandara s-a simțit foarte bine în această vancață. Chiar și în avion nu am avut probleme, la zborul dus cel puțin a dormit aproape tot timpul iar la cel de întors a plâns doar puțin la decolare. I-a plăcut mult nisipul și să se balăcească în apa de mare și în piscină mică de copii. În piscina mare nu prea i-a plăcut. Seara puneam bebele la somn, îi puneam un baby monitor (avem o aplicație pe iPhone care te sună dacă detectează sunete în cameră) și plecam la masă de seară. În general stingerea era pe la 11 maxim 12 pentru că a doua zi gănushul nostru ne trezea la 7.

În rest, am stat cu burta la soare, ne-am bălăcit în piscină și în mare, am vizitat puțin Belekul și cam atât. A fost mai mult vacanta Alessandrei decât a noastră.

Au fost și câteva inconveniente, și anume:
Nici un copac nu făcea umbră camerei noastre astfel că în timpul zilei și chiar noaptea era foarte cald. Chiar dacă țineam aerul condiționat pornit până să intrăm în cameră, după ce îl opream în maxim 10 minute se făcea iar foarte cald. Fiind cu Alessandra nu puteam să ținem aerul condiționat deschis așa că a trebuit să suportam caldura. În ultimele două zile s-a făcut foarte cald, peste 35 de grade așa că nu recomand Antalia în Iulie și August din cauza căldurii care este accentuată de umiditate.
Barul de pe plaja nu se deschidea decît la ora 10, astfel ca dimineața trebuia să mergem până la restaurant să luăm cafea și să venim cu ea la plajă.
Băuturile la all-inclusive erau toate turcești, de multe ori am comandat alt vin decit cel turcesc iar prețurile erau destul de piperate.
Mâncarea la restaurantul central, deși era foarte multă nu era chiar foarte bună, în shimb mâncarea de la restaurantele a-la-carte era chiar foarte bună.

În fine, lăsând cele enumerate mai sus la o parte, vacanța cu Alessandra în Turcia a fost chiar fun, iar în ultimele zile chiar mă întrebam de ce stăm doar o săptămână? Data viitoare vom merge în vacanță cu Alessandra cel puțin 10 zile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>