Papa

Asa cum am promis weekendul asta am gatit, ceva simplu si usor de facut, sanatos si foarte gustos.

Salata de ciuperci cu parmezan.

Ingrediente: 2/3 cupe de ciuperci, o lamaie, sare, piper, ulei de masline, patrunjel si parmezan.

Se taie ciupercile cuburi.
Se stoarce lamaia, se toarna ulei de masline – cam 2 linguri, se adauga sare si piper dupa gust. Se amesteca 1 minut si sosul e gata. Se marunteste patrunjelul. Se pun ciupercile intr-un bol, se toarna sosul peste ele, apoi se adauga patrunjelul. La sfirsit se taie citeva felii subtiri de parmezan.

Dovada:

De la Diverse

Somon la gratar cu brocoli si sos de lamaie

Somonul se unge cu ulei de masline si se asezoneaza cu sare si piper – proaspat macinat.
Se incinge gratarul si se apoi se pune somonul. Se tine cam 4 minute pe fiecare parte.

Sosul: se stoarce o lamaie, se adauga putin balsamic vinegar, ulei de masline – 2 linguri, sare, piper si .. coriandru. Se omogenizeaza si se torna pe peste atunci cind acesta s-a facut.

Brocoli se fierbe in apa cu sare citeva minute pina se inmoaie si se asezoneaza cu ceva condimente: sare, piper, coriandru sau ce alceva va place.

De la Diverse
De la Diverse
De la Diverse

Pofta buna!

De luni incepem provocarea de 30 de zile: sa mincam timp de 30 de zile numai vegetale (inclusiv produse din lapte si oua). Anul trecut tot inainte de paste am mincat vegetarian vreo 3 sau 4 saptamini.. sa vedem anul asta cum decurge provocarea! Se mai inscrie cineva?

3 thoughts on “Papa

  1. Salata aia cu patrunjel NRVER!
    Brocoli e ok si pestele la fel
    Mi-ai facut pofta
    Eu o sa tin post de maine…cat rezist.
    Asa ca ma inscriu eu :P
    Da` nu pot sa mananc nimic “animal”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>