Vreau sa las fumatul…

De multi ani ma lupt cu fumatul. Vreau sa scap de el, sa nu mai trag fum in plamini, sa nu imi mai miroasa hainele a fum, sa … . Sunt multe motive pentru care vreau sa scap de fumat. Si nici macar nu fumez mult: doar citeva tigari la sfirsit de saptamina. Dar de cite ori ies undeva in oras, fumatul ma urmareste mai ceva ca SRI-ul pe Mircea Dinescu pe vremea cind era cel mai promitator poet revolutionar al tarii.

Probabil ca sunt multe metode si motive sa ma las de fumat, dar pentru mine, pentru ca fumez foarte putin, contextul e diferit fata de cineva care fumeaza un pachet de tigari pe zi. Numai banii pe care-i cheltuieste cineva pe un pachet de tigari cumparat zilnic te face sa te gindesti daca nu mai bine te lasi de fumat:

365 zile an x 11 lei = 4015 lei / an

Cit de o excursie de o saptamina in orice coltisor al Europei. Am prieteni care si-au facut acest calcul si prefera sa mearga in vacanta decit sa fumeze. Bravo lor, ma bucur pentru ei… partea proasta este ca atunci cind ne vedem trebuie sa-mi cumpar tigari, pentru ca de obicei fumam de la ei.

Pentru mine, motivatia financiara nu are nici un efect. Cum sa ma las eu de fumat daca cheltui doar 11 lei pe saptamina sa-mi satisfac pofta de nicotina? Adica platesc 572 de lei pe an sa ma numesc fumator. Si acum imi vine apa in gura dupa o tigara din tutun rulata in palma si o bere rece de la frigider.

Asa ca m-am gindit ce as putea sa fac sa las fumatul. Si mi-a venit urmatoarea idee: sa marchez intr-un calendar zilele in care fumez si zilele in care nu fumez. Am inceput de la 1 februarie dar am marcat si zilele din ianuarie. Pentru acest lucru am folosit Google Calendar, unde am creeat doua calendare: Smoking si No Smoking. Calendarul Smoking are culoarea rosie iar calendarul No Smoking are culoarea verde. Luna ianuarie are citeva zile rosii (Smoking), in rest celelalte zile sunt verzi (No Smoking). Calendarul este live iar eu il voi actualiza in fiecare zi.

Obiectivul lunii februarie este sa marchez toate zilele cu verde!
Cu ajutorul vostru bineinteles!
Wish me luck si astept comentarii de incurajare!

5 thoughts on “Vreau sa las fumatul…

 1. De ce să-ți faci atâtea probleme când fumezi așa puțin? Problema banilor nu se pune, iar a sănătății prea puțin, pentru a-ți infrâna o poftă, un mic capriciu, o plăcere până la urmă… De ce să faci exerciții de voință când nu e cazul?

  Dacă am trăi perfect curați, n-am mai fi relaxați la minte!

 2. Nu imi fac probleme, si intr-adevar, pentru mine lasatul de fumat este un exercitiu de vointa.

  Apropos de perfectiune: pentru mine, perfectiunea e o calatorie nu o destinatie.

  Astazi e simbata si e cea mai grea zi in ceeea ce priveste fumatul. Daca nu fumez astazi cred ca am toate sansele ca la sfirsitul lunii calendarul de mai sus sa fie verde! au trecut deja 5 zile.

 3. weekend-ul trecut am iesit pe afara prin Bucuresti unde toata lumea inca fumeaza si nu prea exista locuri pentru nefumatori… m-am lasat prada tentatiei si am aprins citeva tigari :(

  trebuie neaparat sa citesc cartea lui Allen Car : The easy way to stop smoking!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>